Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Za postupným vybíjením nosorožců je omezenost a nevzdělanost východoasijských (převážně čínských) obyvatel, kteří věří v zázračnou moc prášku z nosorožčího rohu. Je to hnusné, ale ještě hnusnější mi připadá chování kulturně i ekonomicky vyspělého Japonska, které pod pláštíkem "vědeckého výzkumu" jako jeden z mála států světa stále loví velryby. A neméně vyspělé Norsko mu v tom sekunduje. :-/

0 0
možnosti

Problém je že váš sebestav vnímání světa, je velmi ojedinělý a potřebuje určité prostředí aby vůbec vznikl. To můžete gratulovat že žijete v ČR a Evropě.

Tento proces jednoduchého vnímání světa, má každá nová generace a myslí si že tzv. zboří svět.Časem pochopíte více zákonitostí a možností a budete vědět kdy to má smysl a kdy ne a nebudete tak ničit život sobě a ostatním.

Proti vám je zde více jak 7 miliard lidí a různorodé systémy společností jež mají odlišné hodnoty a vnímání světa, a takto to prostě nevidí.

Sám musíte zhodnotit jaké máte možností a schopnosti s tím něco markantního udělat a zde je základ mít kolem sebe podobné lidi a vytvořit platformu ... .

Naše planeta je v neustále transformaci a vytváří neustále nové podmínky pro evoluci a nijak se moc nezajímá o osudy živočišných populací, svoji konstitucí dává šanci novému a tím pádem evoluci.

Její čas je v miliónech let, tam je její "stabilita".

0 0
možnosti
Foto

Zákonitosti chápu ve větší míře, než se může na základě příspěvku zdát. Rád se nechávám unést idealismem a představami, které nejsou limitovány možnostmi. Ani na tom nevidím nic špatného. Často to poskytuje vzpruhu při dobrovolnické činnosti.

Souhlasím s vámi, že je planeta v transformaci a vytváří neustále nové podmínky pro evoluci, bez ohledu na živočišné druhy. Problém nevidím v přirozeném vymírání druhů, ale v silném zasahování do přírodních cyklů. Zejména vliv lidstva na extrémní snižování druhové rozmanitosti považuji za alarmující.

Jak sám píšete, nejlepší cestou jsou platformy. Cestou která by umožnila vznik opravdu velkých platforem s globálním vlivem je vzdělanost. Tu osobně vnímám jako klíč k záchraně. Avšak nebude to vzdělanost založená pouze na vědomostech, ale na přijetí základních principů, které jsou společné pro všechny lidi a nadřazené náboženstvím a současným systémům společnosti.

Samozřejmě to bude trvat dlouho a nedožiji se toho, ale nemyslím si, že svět si dlouhodobě udrží současné systémy na kterých stojí. Bude to otázka několika generací.

0 0
možnosti
Foto

Správně se zamýšlíte nad současnými problémy, ale tápete v tom, jak pomoci. To co nám všem škodí je problém, který se obecně jmenuje "Problém obecné pastviny".

Jedině tehdy, když každá věc, místo na zemi a tedy i zvířata, která na tom místě žijí, budou mít svého jasného a nezpochybnitelného majitele (vlastníka) začne se dít něco co se dá přirovnat k zázraku a po čem volají ochránci přírody a různí aktivisté. Příroda začne vzkvétat, protože jedině vlastník dokáže svůj majetek spravovat tak aby byl dlouhodobě k užitku.

0 0
možnosti

O57n24d83r73a 34G13l75a68c

22. 5. 2016 23:11

Kdyby to byla vaše planeta, zodpovědnost byste měl. Jenže Země není vaše planeta a není ani moje. Za vyhubení nosorožců nemůžete vy ani já; můžeme uvažovat o tom, jestli za to může jen hloupost či nevzdělanost některých Asiatů, kteří připisují rohu nosorožce zvláštní účinky, nebo neschopnost Afričanů, kteří za peníze prodají cokoli (naštěstí už snad skončily doby, kdy lovili své sousedy a prodávali je do otroctví). Myslím, že vašemu myšlení chybí hranice; bez hranic pak nemá žádný smysl zodpovědnost, vina, ale ani ochrana, náprava atd. Zbývá jen kýbl citu, rozlévající se do beztvarých skvrn (byť je úžasné se do něj na chvíli potopit). Ale napadá mě ještě jeden příběh, příběh úžasného Čecha pana Vágnera, který pro nosorožce skutečně něco dokázal udělat. Takových lidí by to chtělo víc...

0 0
možnosti
Foto

A neměla by bát právě zmíněná beztvará skvrna nadřazenou nad kýbl vzdušných zámků, které tak usilovně budujeme?

Možná planeta není moje a vaše. Ale také nepatří těm, kteří ji devastují. Menším nebo větším panem Vágnerem může být každý z nás, je to jen otázkou osobního rozhodnutí a priorit. Pokud člověka nebrzdí zdraví, tak jsou možnosti pomoci téměř bezbřehé.

0 0
možnosti

co osud triceraptora nebo jiných sauropoidů

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 519x
Jsem věčně mladý idealista, pracující v oblasti IT marketingu. 

Po práci se věnuji skautingu, veřejnému dění v mém okolí a ze zájmu sleduji geopolitickou situaci a sociální fenomény ve světě. Okrajově se věnuji tvorbě webových stránek, focení a historii.

 

Seznam rubrik