Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Je to sice, nicméně kdyby RB OSN dala někomu mandát, aby vojensky zasáhl v oblasti, tak by naopak příliv uprchlíků ještě zesílil. Představte si, kdyby takto zasahovala v Palestině. Jejím výsledkem by byl útěk milionů Židů z oblasti.

0 0
možnosti
JR

J40a39r97a 31R17a31n34k

11. 9. 2015 6:57

"Osobně si myslím, že OSN se z Rwandy nepoučila a v roli světového policisty opět zklamala. Pro mne osobně získává tato zkratka další význam: Organizace Společné Nečinnosti."

.....

V podstate mate pravdu, navic OSN -  VZDY muselo respektovat veto Ruska a Ciny od roku 2011, kdy vse zacalo....podobne migrace uz byly zacatkem 80, let prave ze Syrie, kdy se  Asaduv otec dostal na trun diky svemu coup, tehdy prislo do Kanady 60.000 Syranu, pro Cechy je stale Asad ten "chranici krestany". BS!  Chrani sam sebe, vi, co ho ceka, ze jeho lide dostali chut konecne zit bez diktatury? Cely sever Afriky se snazil o to same, co zeme "vychodni Evropy" zkusily v 56./68./89.  a nezpominejme na Tibetany....ve stejne dobe koncil Vietnam diky protestum mladych Americanu (z historie vim, ze pouze Kanada vzala tehdy 50.000 boat people), bohuzel prisel k  moci Chomeiny v Iranu - neobeslo se bez desetitisicu uprchliku....divite se ?

0 0
možnosti
Foto

SSSR a později Rusko podporuje u moci Asada,který se násilím zmocnil Sýrie. Rodina Asadů jsou vyznáním Allavisté, což je odnož islámu, který považuje Allavisty za kacíře. Vládnou zemi, kde je 70 procent Sunnitů. U moci se drží jenom terorem civilního obyvatelstva. Byla jenom otázka,kdy se Sunnité vzbouří. Když tomu došlo a bylo možné, ještě zastavit krveprolití, tak RB OSN zablokovalo Rusko. To, že Asad je stále u moci může děkovat Rusku, kterému poskytuje zbraně. Rusko má v Sýrii námořní základnu a pokud bude u moci Asad má jistotu, že tam bude nadále.

0 0
možnosti
OP

Váš článek je, ve zkratce řečeno intelektuálně odpovědný, ale to jsou přesně ty kategorie, které se všelijakým tlučhubům na vysokých mezinárodních postech nedostává. Mě se to jeví tak, že takoví Konvičkové, byť jsou extrémisti, jsou nezbytní, protože jsou protiváhou té zhoubné evropské politiky

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za reakci. Možná to bude překvapivé, ale souhlasím s Vámi, že existence silného protipólu je v této situaci prospěšná. Rozhodně je lepší trocha demagogie, než lhostejnost.

0 0
možnosti
MT

OSN, Human Rights Activists, Amnesti International a dalsi pochybne organizace jsou uz tak selektivni, neschopni a "politicky korektni", ze bych je okamzite zrusil a zakazal.

1 0
možnosti
Foto

Děkuji za reakci. Právě Vámi zmíněná selektivnost je pro mne nejvíce ubíjející. Avšak alespoň jednu instituci bych zachoval, protože si nemyslím, že roli světového policisty může vykonávat jeden stát. A ponechat kontrolu na jednotlivých regionech je nereálné. Problémem je, že mandát těchto organizací je slabý. A jak píšete, podléhá lehce vnějším vlivům.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 519x
Jsem věčně mladý idealista, pracující v oblasti IT marketingu. 

Po práci se věnuji skautingu, veřejnému dění v mém okolí a ze zájmu sleduji geopolitickou situaci a sociální fenomény ve světě. Okrajově se věnuji tvorbě webových stránek, focení a historii.

 

Seznam rubrik