Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jsem rád, že se někdo pokusil Kurdistán vysvětlit, doufám že se jednoho dne nějaká spolupráce a podpora s Evropou alespoň ozkouší.

1 0
možnosti
RH

Kurdové nejsou národ v běžném slova smyslu, kromě náboženství nemají také jednotný jazyk nebo kulturu. Jednotlivé kmeny si často vůbec nerozumí. Fakticky neexistuje nic, co by národ sjednocovalo..

0 1
možnosti
Foto

Kurdská autonomní oblast funguje dobře, nemyslíte? Již se začal používat výraz: Irácký Kurdistán. Z jazykového hlediska dialekty Kurmanji, Zazaki, Sorani i Gorani mají tak totožnou stavbu, že jsou tam rozdíly nepatrné. Nebrání to jednotnému značení názvů atd.

1 0
možnosti
JM

Rád bych se nechal islámem v kurdském pojetí překvapit. Jenže znám několik Němců, kteří mají s Kurdy svoje zkušenosti. Proto si myslím, že Islám je všude stejný.

0 1
možnosti
Foto

Kurdové v Německu, to je kapitola sama pro sebe. Turci, kteří zde žijí praktikují především Hanafitskou právní školu (výklad islámu) a Německo je podporuje, včetně jejich vlády, která Kurdistán neuznává. Naopak Kurdové jsou zastánci šáfiovské školy. To je ten samý výklad islámu, který se prezentuje například v Malaysii a Indonésii.

2 0
možnosti
OP

Děkuji za článek a těším se na další R^

1 0
možnosti
JR

J22a25r91a 68R87a28n29k

18. 11. 2014 21:14

R^ Zelvy jsem videlaR^, zkuste "Rhino season", z roku 2012, zajimavy film!!

0 0
možnosti
Foto

Děkuji za tip, ten jsem ještě neviděl. Z jeho tvorby mám nejraději "No One Knows About Persian Cats", díky kterému musel odejít do exilu.  Je to pro nás až nepochopitelné, jaká omezení může mít hudební scéna ve 21.století.

1 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 519x
Jsem věčně mladý idealista, pracující v oblasti IT marketingu. 

Po práci se věnuji skautingu, veřejnému dění v mém okolí a ze zájmu sleduji geopolitickou situaci a sociální fenomény ve světě. Okrajově se věnuji tvorbě webových stránek, focení a historii.

 

Seznam rubrik